top of page
Yazarın fotoğrafıArif Antlı

BAŞAKŞEHİR’DE VUSLAT GECESİ GÖNÜLLERİ MEST ETTİ

Başakşehir Belediyesi, Anadolu’nun manevi mimarlarından Mevlana Celaleddin Rumi’yi vefatının 748. seneidevriyesinde Şeb-i Arus töreniyle yâd etti. İlahiler, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve şiir dinletisi, Başakşehirlilerin gönüllerine dokundu.



İslam âlimi Mevlana Celaleddin Rumi, Başakşehir’de Şebi-i Arus töreniyle yâd edildi. Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda, Hafız Fatih Yavuz Kışkoymaz’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Fatih Koca’nın ilahileri, Başakşehirlileri adeta mest ederken, Seyfullah Kartal’ın şiirleri beğeniyle dinlendi.

Programda duygu dolu anlar yaşandı

Ölümü “sevgiliye kavuşma, düğün gecesi” olarak kabul eden Mevlana Celaleddin Rumi’nin vefatının 748’inci seneidevriyesi kapsamında düzenlenen Şeb-i Arus anma töreninde konuklar, duygu dolu anlar yaşadı.



“Hz. Mevlana, toplumumuzun manevi doktorudur”

Hz. Mevlana’yı kelimelerle anlatmanın mümkün olmadığını söyleyen Şair Seyfullah Kartal, “Mevlana toplumumuzun manevi doktorudur. İnsanın ruhuna ve gönlüne işleyen gönül insanıdır. Bizleri her zaman dünyevi dertlerden ve sorumluluklardan uzaklaştırır, asıl var oluş amacımızı bizlere hatırlatır. Vermiş olduğu öğütlere sımsıkı sarılmalı, onu anlamak için onun gibi yaşamaya gayret göstermeliyiz.” ifadelerini kullandı


0 yorum

Comments


bottom of page